Lähiruokaa Lempeästä

Tornionlaakson Jaloste on tuorekalan ja kalatuotteiden perinteikäs osaaja Länsi-Lapissa, Pellossa. Kala kasvaa Naamijoella ja jatkojalostetaan Lempeän kylässä sijaitsevissa tuotantotiloissa.

Kirjolohi

Itse kasvattamamme kala - Naamijoen kala - on kirjolohta, joka kasvaa Länsi-Lapin puhtaissa vesissä Pellossa ja jalostuu maukkaiksi tuotteiksi nykyaikaisessa tuotantolaitoksessa alle 10 km päässä kasvupaikastaan. Hyvä vesi, vuosikymmenien kokemuksella tehtävä ruokinta ja teurastettavan kalan välivarastona käytettävä pohjavesiallas antavat kalaan raikkaan maun. Lyhyt matka jalostukseen ja ammattitaitoinen käsittely varmistavat sen, että kala jatkaa matkaansa vastaanottajalle hyvänlaatuisena. Erityistä ja ainutlaatuista on se, että meillä kasvatettu kala siirtyy altaista jalostuslaitokseen elävänä.

Kalatuotteet

Päätuotteemme ovat perinteisin menetelmin leppäsavulla savustettu lämminsavulohi, kylmäsavulohi ja hiilloskala. Graavilohi tehdään paikalliseen tapaan pelkällä suolalla ja kylmäsavulohesta tulee savustusmenetelmän ansiosta pehmeää. Tuorekalaa myymme kokonaisena, fileenä ja kuutioina vähittäiskaupoille ja erityisesti suurtalouskeittiöille. Reseptit ja valmistus perustuvat 40 vuoden ammattitaitoon, jossa yhdistyy paras perinnetieto ja nykyaikainen osaaminen. Kaikki tuotteemme ovat GMO-vapaita eikä niissä käytetä mitään keinotekoisia lisäaineita.

Itse kasvatetun kirjolohen lisäksi Tornionlaakson Jaloste valmistaa alihankintana kalatuotteita norjanlohesta ja sesonkien mukaan myös tunturijärvien kaloista - raudusta, harjuksesta ja siiasta. Ne saapuvat käsiteltäviksi ennätystuoreina, koska Pello on aivan pohjoisesta tulevan jakelureitin alkupäässä. Lohestuskaudella palvelemme harrastekalastajia villin Tornionjoen lohen käsittelyssä.

Lähituotteita meiltä

Asiakkainamme on lappilaisia ravintoloita, suurtalouskeittiöitä ja vähittäiskauppoja, jotka haluavat tarjota omille asiakkailleen paikallisen toimijan lähituotteita.

Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen pystymme jälleen laajentamaan toimintaa ja kasvattamaan asiakaskuntaa. Kotimainen kirjolohi on WWF:n Kuluttajan kalaoppaassa saanut nyt ensimmäistä kertaa vihreän valon ja sitä suositellaan eettisenä valintana. Jos haluat tarjota lähituotettua kalaa, jossa yhdistyvät maku, perinteet ja osaaminen, ota yhteyttä!